SBR

Sinds enkele jaren is Standard Business Reporting (SBR) de richtlijn bij het invoeren van bedrijfsmatige rapportages. Gezien de huidige informatiesamenleving is de noodzaak ontstaan om sneller beslissingen te kunnen nemen, en daarbij speelt de juistheid van gegevens een essentiële rol. Dit heeft geleid tot een SBR (Standard Business Reporting) format, watzorgt voor een overeenstemming tussen het bedrijfsleven en de overheid wat betreft de uitwisseling van financiele infomatie. Het aanleveren van rapportages in het SBR format is sinds 2016 verplicht voor middelgrote bedrijven.

Doel van SBR

 

Door de snelle toename van bedrijfsdata was er een andere vorm van gegevensuitwisseling nodig. Voor de realisatie van SBR moesten overheidsinstellingen via verschillende wegen en rapportageformats informatie verzamelen. Na de intrede van SBR is dit proces gestandaardiseerd, met als gevolg dat het tijdsbesparing voor overheden heeft opgeleverd. Naast dat de overheid er baat bij heeft, hebben bedrijven, instellingen en organisaties het sinds de komst van SBR aanzienlijk eenvoudiger gekregen. Doordat SBR ervoor zorgt dat gegevens op een standaard manier worden gelabeld in de administratie, zijn ze makkelijk opnieuw te gebruiken voor verschillende rapporten zoals bijvoorbeeld de jaarrekening of periodieke rapportage.

 

Samenvattend zijn er drie doelen van SBR te onderscheiden:

 

  • Standaardisatie
  • Verbeteren van de kwaliteit
  • Tijdsbesparing

 

Door gebruik te maken van Speedbooks Online kunt u met een druk op de knop snel uw jaarrekening in een SBR format genereren die vervolgens te bekijken is of gelijk kunt deponeren. Door gebruik te maken van de standard business reporting in Speedbooks Online kunt u de druk op de administratie aanzienlijk verlagen, waardoor meer tijd overblijft voor de zaken die er echt toe doen binnen uw bedrijf.

 

Koppel met Speedbooks Online en werk gelijk volgens SBR richtlijnen

Met Speedbooks Online is het niet nodig om uw druk te maken of u wel aan de juiste richtlijnen voldoet om uw jaarrekening te deponeren. De rapportage software van Spedebooks Online voldoet automatisch aan de laatste SBR richtlijnen en elementen. Ook krijgt u toegang tot XBRLOne, een speciaal ingerichte beveiligde omgeving, waardoor uw bedrijfsgegevens veilig worden opgeslagen. Door gebruik te maken van Standard Business Reporting in Speedbooks Online kunt u makkelijk zelf financiële data geautomatiseerd versturen.

 

 

Probeer het nu vrijblijvend!

Kom er zelf achter hoe gemakkelijk Speedbooks Online werkt. Probeer de eerste 14 dagen gratis!  

Sponsor van Nyck de Vries

Speedbooks Online is trotse sponsor van Nyck de Vries, autocoureur in de Formule 2. Samen zijn wij winnaars in snelle inzichten, grip op uw financiën en betere sturing voor uw bedrijf.

De laatste updates