SBR

Sinds 2016 is Standard Business Reporting (SBR) als richtlijn ingevoerd om bedrijfsmatige rapportages te standaardiseren. Gezien de huidige informatiesamenleving is de noodzaak ontstaan om sneller beslissingen te kunnen nemen, en daarbij speelt de juistheid van gegevens een essentiële rol. Dit heeft er toe geleidt dat SBR (Standard Business Reporting) in het leven is geroepen, wat zorgt voor een overeenstemming tussen bedrijfsleven en de overheid over de kwaliteit van en hoe financiële verantwoordingsinformatie wordt uitgewisseld. Het aanleveren van rapportages, volgens het SBR format, is sinds 2016 ook verplicht voor middelgrote bedrijven.

Doel van SBR

 

Door de snelle toename van bedrijfsdata was er een andere vorm van gegevensuitwisseling nodig. Voor de realisatie van SBR moesten overheidsinstellingen via verschillende wegen en rapportageformats informatie verzamelen. Na de intrede van SBR is dit proces gestandaardiseerd, met als gevolg dat het tijdsbesparing voor overheden heeft opgeleverd. Naast dat de overheid er  baat bij heeft hebben bedrijven, instellingen en organisaties het sinds de komst van SBR aanzienlijk eenvoudiger gekregen. Doordat SBR ervoor zorgt dat gegevens op een standaard manier worden gelabeld in de administratie, zijn ze makkelijk opnieuw te gebruiken voor verschillende rapporten zoals de jaarrekening of periodieke rapportage.

 

Samenvattend zijn er in feite drie doelen van SBR te onderscheiden:

 

  • Standaardisatie
  • Verbeteren van de kwaliteit
  • Tijdsbesparing

 

Door gebruik te maken van Speedbooks Online kan je met een druk op de knop snel je jaarrekening in SBR format genereren en deze bekijken of deponeren. Door gebruik te maken van de standard business reporting in Speedbooks Online kan je de druk op je administratie aanzienlijk verlagen, waardoor meer tijd overblijft voor de dingen die er echt toe doen binnen jouw bedrijf.

 

Koppel met Speedbooks Online en werk gelijk volgens SBR richtlijnen

Met Speedbooks Online hoef je je niet druk te maken of je wel aan de juiste richtlijnen voldoet. De rapportage software van Spedebooks Online voldoet automatisch aan de laatste SBR richtlijnen en elementen. Ook krijg je toegang tot XBRLOne, een speciaal ingerichte beveiligde omgeving waardoor je bedrijfsgegevens veilig worden opgeslagen. Door gebruik te maken van Standard Business Reporting kan je makkelijk zelf financiële data geautomatiseerd versturen.

 

 

Probeer het nu vrijblijvend!

Kom er zelf achter hoe gemakkelijk Speedbooks Online werkt. Probeer de eerste 14 dagen gratis!  

Sponsor van Nyck de Vries

Speedbooks Online is trotse sponsor van Nyck de Vries, autocoureur in de Formule 2. Samen zijn wij winnaars in snelle inzichten, grip op uw financiën en betere sturing voor uw bedrijf.

De laatste updates